BACALHAU Á BRÁS

2021.08.18

Cristiano Ronaldo kedvence és egyben a portugál konyha legnépszerűbb étele. Egyszerű és finom. 


Hozzávalók: 

  • 200 g burgonya, vékony csíkokra szeletelve 
  • 500 g bacalhau, azaz tőkehal  
  • 1/2 csésze apróra vágott petrezselyem 
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 v. 2 evőkanál olívaolaj 
  • 6 tojás 
  • 1/4 csésze fekete olajbogyó
  • 1 babérlevél 
  • só és bors ízlés szerint

Utasítások:

* Először áztassuk be a tőkehalat ( bacalhau-t ) mérettől függően 24-48 óráig, folyamatosan cserélve a vizet ebben az időszakban.

1) Forraljuk fel a halat a vízben körülbelül 20 percig, hogy a bőr és a csont elváljon a halhúsától.

2) Egy széles serpenyőben öntsük az olívaolajjal, és pirítsuk meg a finomra szeletelt hagymát, amíg átlátszó nem lesz, ügyelve arra, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Majd adjuk hozzá a babérlevelet és a 4 gerezd összezúzott fokhagymát. 

3) Adjuk hozzá a vékony burgonyacsíkokat, és pirítsuk meg őket aranybarnára.

4) Most adjuk hozzá a bacalhau-t, és folytassuk a főzést alacsony hőfokon.

5) A tojásokat verjük fel egy tálban, és ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint, és tegyük félre.

6) Adjuk hozzá a felvert tojásokat a serpenyő tartalmához, és jól keverjük össze.

7) Hagyjuk a tojások közepes lángon főzni,  ne feledjük le, hogy puha és krémes maradjon.

8) Keverjük bele az apróra vágott petrezselymet. 

9) Díszítsük a végén az olívabogyóval, és tálaljuk melegen.


 A kiválóság a jó táplálkozással kezdődik
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el