CSICSERIBORSÓ SNACK

2021.07.05

A csicseriborsó nagyon értékes tulajdonságokkal rendelkezik. Jelentős fehérje és szénhidrát forrás. 

Élelmi rostokban gazdag, így lassan szívódik fel. Nem dobja meg a vércukorszintet, sokáig elterít energiával. Emésztést támogató, segít megszabadítani a bélfalakon lerakódott salakanyagtól. 

Magas az ásványi anyagtartalma (kalcium, vas, magnézium, cink, folsav) és számos vitamin (karotin, E-vitamin, B1, B6) megtalálható benne. 

Tápanyagtartalma (100g) 

szénhidrát: 60 g (19g rost, 11g cukor)

fehérje: 20 g 

zsír: 6 g


  • 500 g csicseriborsó (konzervből) - 4 adag
  • paprika (ízlés szerint lehet csípős) 2 teáskanál & kömény 1 teáskanál
  • fahéj 1 teáskanál & stevia 3/4 teáskanáL
  • kurkuma 2 teáskanál & gyömbér 1 teáskanál
  • lime (leve és reszelt héja) 1 db & őrült fekete bors 2 teáskanál
  • 1 teáskanál só, 1-2 teáskanál olívaolaj

180 fokra melegítsük elő a sütőt, alufóliával béleljük ki a sütőlapot. Egyenletesen fektessük rá a leszűrt csicseriborsót, majd sózzuk meg és locsoljuk meg olívaolajjal. 30 percig süssük, 10 percenként rázogatva forgassuk meg. 30 perc után a 4 ízzel ízesítsük, majd 10 percig ropogósra sütjük.

1 adag 267 Kcal
9 g fehérje, 37 g szénhidrát, 8 g zsír

 A kiválóság a jó táplálkozással kezdődik
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el