CSICSERIBORSÓ SNACK
A csicseriborsó nagyon értékes tulajdonságokkal rendelkezik. Jelentős fehérje és szénhidrát forrás.
Élelmi rostokban gazdag, így lassan szívódik fel. Nem dobja meg a vércukorszintet, sokáig elterít energiával. Emésztést támogató, segít megszabadítani a bélfalakon lerakódott salakanyagtól.
Magas az ásványi anyagtartalma (kalcium, vas, magnézium, cink, folsav) és számos vitamin (karotin, E-vitamin, B1, B6) megtalálható benne.
Tápanyagtartalma (100g)
szénhidrát: 60 g (19g rost, 11g cukor)
fehérje: 20 g
zsír: 6 g
- 500 g csicseriborsó (konzervből) - 4 adag
- paprika (ízlés szerint lehet csípős) 2 teáskanál & kömény 1 teáskanál
- fahéj 1 teáskanál & stevia 3/4 teáskanáL
- kurkuma 2 teáskanál & gyömbér 1 teáskanál
- lime (leve és reszelt héja) 1 db & őrült fekete bors 2 teáskanál
- 1 teáskanál só, 1-2 teáskanál olívaolaj
180 fokra melegítsük elő a sütőt, alufóliával béleljük ki a sütőlapot. Egyenletesen fektessük rá a leszűrt csicseriborsót, majd sózzuk meg és locsoljuk meg olívaolajjal. 30 percig süssük, 10 percenként rázogatva forgassuk meg. 30 perc után a 4 ízzel ízesítsük, majd 10 percig ropogósra sütjük.
1 adag 267 Kcal
9 g fehérje, 37 g szénhidrát, 8 g zsír