GÖRÖGDINNYE ITAL

2021.07.16

A nyári forróságban nincs is jobb a hűsítő görögdinnyénél, amiből frissítő italt is készíthetünk. Fogyasztásával kapcsolatban érdemes az alábbi szabályokat figyelembe venni.

A dinnye könnyen emészthető, gyorsan áthalad a tápcsatornán. Ezért amennyiben más, hosszabb emésztést igénylő élelmiszerekkel együtt fogyasztjuk, akkor az emésztőrendszerben különböző problémákat (puffadást, kellemetlen gázképződést) okozhatnak. Ezek hosszú távon emésztőrendszeri betegségek kialakuláshoz vezethetnek. A GÖRÖGDINNYE-ről itt olvashatsz többet.

  • A dinnyét önmagában fogyaszd, vagy élőételként, levesként és ne étkezés utáni desszertként. 
  • Minimum 30 percet várj és csak utána folytasd az étkezést.   


Hozzávalók:

  • 4-5 csésze (1 liter) friss görögdinnye darab (ez kb. 1/4 közepes kerek görögdinnye)
  • 2 csésze (0.5 liter) jég 1/2 teáskanál rózsaszín himalájai tengeri só
  • 1/2 teáskanál kardamom por
  • 1/4 teáskanál koriander por
  • 7 - 10 levél friss menta vagy bazsalikom
  • egy csipet gyömbérpor 
  • egy csipet kurkuma por


Elkészítés:

  1. Helyezd az összes összetevőt egy nagy turmixgépbe. 
  2. Jól keverjük össze, amíg sima és habos, körülbelül 20 másodpercig.
  3. Öntsük egy kancsóba, mentával díszíthetjük, tálaljuk azonnal. 


 A kiválóság a jó táplálkozással kezdődik
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el