GÖRÖGDINNYE ITAL
2021.07.16
A nyári forróságban nincs is jobb a hűsítő görögdinnyénél, amiből frissítő italt is készíthetünk. Fogyasztásával kapcsolatban érdemes az alábbi szabályokat figyelembe venni.
A dinnye könnyen emészthető, gyorsan áthalad a tápcsatornán. Ezért amennyiben más, hosszabb emésztést igénylő élelmiszerekkel együtt fogyasztjuk, akkor az emésztőrendszerben különböző problémákat (puffadást, kellemetlen gázképződést) okozhatnak. Ezek hosszú távon emésztőrendszeri betegségek kialakuláshoz vezethetnek. A GÖRÖGDINNYE-ről itt olvashatsz többet.
- A dinnyét önmagában fogyaszd, vagy élőételként, levesként és ne étkezés utáni desszertként.
- Minimum 30 percet várj és csak utána folytasd az étkezést.
Hozzávalók:
- 4-5 csésze (1 liter) friss görögdinnye darab (ez kb. 1/4 közepes kerek görögdinnye)
- 2 csésze (0.5 liter) jég 1/2 teáskanál rózsaszín himalájai tengeri só
- 1/2 teáskanál kardamom por
- 1/4 teáskanál koriander por
- 7 - 10 levél friss menta vagy bazsalikom
- egy csipet gyömbérpor
- egy csipet kurkuma por
Elkészítés:
- Helyezd az összes összetevőt egy nagy turmixgépbe.
- Jól keverjük össze, amíg sima és habos, körülbelül 20 másodpercig.
- Öntsük egy kancsóba, mentával díszíthetjük, tálaljuk azonnal.