ZABKEKSZ
2021.07.05
A zabkeksz egy praktikus snack, amit étkezések között, iskolában, edzés vagy verseny előtt fogyaszthatsz.
- zabpehely 80g
- instant élesztő 7g
- tengeri só 1 teáskanál
- sütőpor ¼ teáskanál
- olívaolaj 3 evőkanál
A zabpelyhet robotgéppel liszté őröljük, hozzáadjuk az élesztőt, sót és a sütőport és jól elkeverjük. Öntsük hozzá az olajat és addig keverjük a géppel, amíg összeáll. 2 réteg sütőpapír közt nyújtsuk ki a tésztát kb. 5mm vékonyra. 2-3 cm átmérőjű formákra vágjuk. A kekszeket helyezzük a sütőpapírra l bélelt tepsire és 180 fokon előmelegített sütőben süssük 15 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Hagyjuk kihűlni. Jól zárható dobozban 2 hétig is eltartható.
1 darab tápérték adatai:
fehérje: 0,5 g szénhidrát: 3 g zsír: 2,4 g energia: 33 Kcal